Österreichisches Fleisch und die perfekte Produktionsstätte

Österrikiskt kött och den perfekta produktionsanläggningen

Sabine Jacobs

"Som ni kanske har märkt har vår tillverkarstämpel förändrats under de senaste månaderna. Vi har naturligtvis fått några frågor om detta, och därför klargör vi mysteriet kring den tjeckiska stämpeln här i en liten artikel."

Under mer än 6 år lät vi 5 olika charkuteriföretag producera. För oss var det alltid en viktig sak: Vi ville ha 100% österrikiskt kött. Men självklart var vi tvungna att ta hänsyn till andra faktorer också. Till exempel var vissa företag helt enkelt inte utrustade för att producera Beef Jerky. Antingen saknades det rök-kammare som var tillräckligt stora eller så fanns det inte tid från producenternas sida att producera vår produkt vid sidan av den löpande verksamheten. Ofta saknades det också arbetskraft som verkligen kunde ta hand om vårt Jerky. Dessutom kom plötsliga prisförändringar och osäkerheter under produktionen.

Vi behöver en pålitlig partner!

Kort sagt - vi behövde en pålitlig, professionell partner som hade den nödvändiga utrustningen, kunskapen och passionen för vår produkt. Vi ville absolut behålla produktionen i Österrike, men vi kunde helt enkelt inte hitta den partner som vi så desperat behövde för vårt företag. 2019 utvidgade vi vår sökområde till Tjeckien och fann vad vi letade efter. Vi tog oss tid, besökte tillverkningen och genomförde en rad testproduktioner. I slutet av våren 2020 signerades kontrakt och produktionen hade officiellt börjat. 

Framgång!

"Vår nuvarande tillverkning uppfyller äntligen alla våra krav och önskemål - från medarbetarnas engagemang till alla maskiner och nödvändiga medarbetare, ända till absolut pålitlighet. Vi tror att ni håller med oss när vi säger att vårt Simple Jerky aldrig har varit så bra. Det har precis den konsistens och smak som vi alltid har strävat efter för vår produkt."

Österrikiskt kött - en grundförutsättning

Den nästa hindret var det österrikiska köttet. Många slakteriföretag som vi lärde känna under tiden skulle knappt ha gett oss frihet i valet av kött. Vår tjeckiska partner försäkrade oss dock från början att det enbart var vi som bestämde varifrån vårt kött kommer. 

"Det är inte bara viktigt för oss som ägare av Simple Jerky, utan också som konsumenter, att vårt nötkött har den bästa möjliga kvaliteten. Och för oss inkluderar kvalitet inte bara smak och textur, utan också djurets välbefinnande och en respektfull hantering. En grym massuppfödning, ingen artanpassad föda, långa transportvägar och en icke djurvänlig, human slakt är helt oacceptabelt för oss."

Företaget Alpenrind i Salzburg har länge varit vår partner och nu levererar de också sitt kött till vår tjeckiska tillverkning. Alpenrind Salzburg garanterar (och bekräftar) inte bara en fullständig spårbarhet, de följer också en strikt miljöhantering enligt ISO 14001 och åtar sig frivilligt för märkessystemet "bos®".

Vi visar er här ett exempel på hur vår följesedel från Alpenrind ser ut:

Som ni lätt kan se anges födelseland, uppfödningsland och slaktplats. Vi har fått några frågor från er om djurens ursprung och tyvärr även en negativ recension på Amazon, där kunden känner sig lurad eftersom vi anger österrikiskt kött, men stämpeln är tjeckisk. Vi hoppas att denna artikel klargör en del. Dessutom måste ni tänka på att man inte bara kan ange godtycklig information, desinformation, på en etikett. Det finns strikta etikettgranskningar som vi naturligtvis var tvungna att genomföra.

Men utsläppen!

Självklart är detta också ett ämne för oss. Företaget Frigologo har kört turen till Tjeckien i många år. Vår köttbeställning från Alpenrind är alltså ingen extratur, utan integreras i befintliga leveranser. I den meningen orsakar vi åtminstone inga ytterligare miljöskadliga utsläpp.

Så allt som allt....

"Det absoluta idealfallet skulle naturligtvis vara att odla betesdjur bredvid slaktningen och detta direkt bredvid tillverkningen. Hela detta i Österrike. Men när man bygger ett företag måste man vara beredd att kompromissa och vi har för oss själva vid denna punkt funnit den bästa lösningen."

Vi hoppas att denna artikel klargör en del! Om ni har fler frågor, vänligen kontakta oss (Kontakt) eller direkt till företaget Alpenrind på www.alpenrind.at

 

 

Tillbaka till bloggen