Vanliga frågor om Simple Jerky
Hur kom ni på idén att göra Beef Jerky?
Helt enkelt: vi är båda Jerky-älskare och har alltid varit mycket bortskämda med handgjord, äkta amerikansk Jerky från små "butcher shops". Men vi kunde inte hitta någon bra Jerky i Österrike, bara fabrikstillverkad massaproduktion som smakade lika kemiskt som den luktade. Någon gång skaffade vi oss ett fint stycke kött och gjorde vår egen Jerky i varmluftsugnen i vårt kök. Det var över julen 2013. Några veckor senare, i januari 2014, kom tanken att hemlagad Jerky också skulle uppskattas av många andra - Simple Jerky föddes!
Var har ni fått recepten ifrån?
Några av våra smaker är absoluta egenkreationer - Austrian Style är t.ex. inspirerad av den goda, traditionella fläsksteken eller en krustad. Berlin Style Curry är baserat på den berömda currywurst. Hawaiian Teriyaki, Redneck BBQ och vår Smoky Original är dock mycket typiska jerky-recept som man känner igen från USA.
Var kommer ert kött ifrån?
Från Österrike. 100%.
Vad är viktigt för er när ni handlar kött?
Förutom den faktiska köttkvaliteten är det också andra saker som är viktiga för oss vid köttköp - korta transportvägar och värdiga metoder för djuren, spårbarhet, höga kvalitetskontroller och -standarder, samt en modern miljöhantering från leverantörens sida.
Varför Weiderind och inte Biorind?
I början ville vi hoppa på ekologitåget, men vår åsikt ändrades efter otaliga samtal med bönder och slaktare som gav oss en mycket bra inblick i köttbearbetningsindustrin.
"Det är viktigt för oss att djuren är gräsbetande, dvs. att de har rörelsefrihet och enbart får sin naturliga föda - gräs. Numera kommer allt fler studier fram som visar att köttet från naturligt födda gräsbetande djur är lika hälsosamt som "ekologiskt kött". Ekologiskt innebär i de flesta fall omöjliga krav och enorma kostnader för bönderna, men garanterar endast i mycket begränsad utsträckning "lyckligare kor". Speciellt för en produkt som Jerky innebär "ekologiskt" i de flesta fall att köttet kommer från mycket gamla, honor. Naturligtvis står det "ekologiskt" på förpackningen, men produktkvaliteten lider av det. För vår Jerky bearbetar vi därför magra köttstycken från ung tjurar."
Kort sagt: För konsumenten - och även för oss - är det framför allt en djurvänlig uppfödning, naturlig utfodring, rörelsefrihet, en miljömedveten produktion samt en djurskyddsmässig slakt och enastående köttkvalitet som är viktiga.
Är Ist Simple Jerky fritt från glutamat?
Nej. Några av våra ingredienser för våra recept innehåller små mängder glutamater.
Använder ni smakförstärkare eller andra kemiska/icke-naturliga tillsatser?
INGA!
Är er Jerky lämplig för en kost enligt Paleo-dieten?
Så länge som Jerky inte innehåller tillsatser, inget socker, ingen soja och ingen kemi, är det Paleo. Vi använder inga tillsatser, ingen kemi, men våra smaker innehåller små mängder socker och sojasås. Så vi påstår inte, som många andra tillverkare, att vi är 100% Paleo-vänliga. Om vårt Jerky passar in i er Paleo-diet måste ni själva avgöra - Simple Jerky är 100% österrikisk gräsbetad nötkött, INGA natriumnitrater, INGA fosfater, INGA smakförstärkare, INGA andra tillsatser.
Det finns några jerky-tillverkare som nästan uteslutande marknadsför sig med att de är Paleo. ;) ;) ;) Fram till nyligen kunde man fortfarande läsa på deras webbplats att natriumnitrater faktiskt användes i tillverkningen. Men för närvarande listas inga ingredienser längre på den nämnda sidan, och till och med två länkar som "oberoende" ska bekräfta att deras jerky är Paleo fungerar inte längre............
Ett sista ord om Paleo: vi grundade INTE Simple Jerky för att vi vill tjäna den senaste trenddieten som redan är glömd om två år. Vi vill göra det bästa BEEF JERKY, en ren kvalitetsprodukt för köttälskare.
Vad är de genomsnittliga näringsvärdena för Simple Jerky?
Ni hittar de exakta näringsvärdena för varje smak under respektive produktbeskrivning!
Är Ist Simple Jerky "autentiskt" nötköttsjerky?
Naja.....en hälft av Simple Jerky Duos är en inhemsk amerikan, som växte upp med autentisk Beef Jerky. Man skulle kunna säga: Mer autentiskt än så här går det INTE!
Tyvärr gör många misstaget att förväxla Billtong med Beef Jerky och tror därför att vår Jerky inte är "autentisk". Folk, Billtong och Beef Jerky är två olika produkter! Tyvärr måste jag återigen påpeka andra tillverkare som visserligen producerar Billtong, men kallar det Jerky. Varför gör de det? För att Billtong kräver mindre arbete och kan produceras billigare, medan termen Jerky är mer känd. Billtong hängs upp i stora remsor och lufttorkas. Jerky skärs i små remsor och VARJE ENDA remsa läggs för hand och hela processen lufttorkas sedan med temperatur. Även recepten har stora skillnader. Därför är smaken och konsistensen hos dessa två produkter olika. Man gör ju inte en Currywurst och kallar den Bosna ;)
_______________________________________________________________________
Om ni har fler frågor till oss, vänligen skicka ett mejl till (office@simplejerky.at) så står vi gärna till tjänst!
Till sist har vi här sammanställt några, delvis mycket roliga frågor, som vi faktiskt och med fullt allvar har fått på fackmässor och på marknader under tidens gång, och som alltid har "överraskat" oss lite.
Är det choklad?
Är det torkad frukt?
Är det tobak?
Är jerky vegansk?
Är det vegetariskt?