
Varför just österrikiskt nötkött?
Benjamin JacobsDela
"Vi skulle kunna ge några mycket korta, enkla svar på denna ofta ställda fråga. Till exempel, för att österrikiskt nötkött ibland är det bästa. Också för att vi vet vilka nästan nötköttsparadisiska livsmiljöer som finns och används. Naturligtvis också för att vi är ett österrikiskt företag och vill hämta vår råvara från Österrike. Men det är alla ganska subjektiva skäl. Därför här några fakta som förklarar varför österrikiskt nötkött är det första valet för Simple Jerky:"
Den genomsnittliga storleken på företagen utesluter i stor utsträckning storskalig djurhållning.I den internationella jämförelsen framstår nötköttsproduktionen i Österrike som småskalig. Framför allt i Alpområdet baseras djurens kost på gräs, hö och ensilage. Antibiotika och kraftfoder är förbjudet. Tillräckliga betesmarker erbjuder en perfekt livsmiljö som också utnyttjas. Allt detta är för oss en tillräcklig anledning att hålla oss till österrikiskt kött.
- Den genomsnittliga österrikiska bonden har bara 31,6 kor.
- Totalt finns det i Österrike runt 2 miljoner kor.
- Endast 5% av nötköttsfarmarna har mer än 100 kor.
- I Österrike finns det 61 765 nötköttsfarmar.
- 60 % av den jordbruksmark som används i Österrike är betesmark/gräsmark.
- 2/3 av de 165 000 österrikiska gårdarna ligger i Alperna.
- Den österrikiska djurskyddslagen anses vara den strängaste EU-lagen.
- Användningen av tillväxthormoner och antibiotika som förebyggande åtgärd i foder är förbjuden.
(Källa: www.aac.or.at)